Gemarineerde broccoli met look en komijn

Nodig (voor 2 personen): 1 broccoli (in roosjes), 1 tl komijnzaad/komijnpoeder, 1el rode wijnazijn, grote snuf zout, 100ml olijfolie, 2 teentjes look, 1tl sesamolie, 1tl chilivlokken,

Op de foto: geserveerd met aardappelen:
300-350 gr krielaardappelen, olijfolie, peper&zout

Bereiding:
– Meng in een grote kom de broccoliroosjes met de azijn en het zout.
– Neem een pan en verwarm er de olijfolie (geen hoog vuur) in. Pers de look en
voeg deze toe aan de olijfolie. Laat een minuutje sudderen.
– Voeg er de komijn, sesamolie en de chilivlokken aan toe. Laat nog even sudderen.
– Giet deze mengeling over de broccoliroosjes. Laat een nachtje staan en serveer
als bijgerechtje bij aardappelen en/of een steak.

De aardappelen:
– Neem een grote ovenschaal en giet er een beetje olijfolie in.
– Snijd de aardappelen doormidden en leg, met hun afgesneden kant naar beneden, in de
schaal (zo krijgen ze een krokant korstje).
– Sprenkel er nog een beetje olijfolie over en werk af met peper en zout. Je kan er
ook nog verse kruiden, zoals rozemarijn en salie, aan toevoegen.
– Zet een halfuurtje in de oven op 210°c

Smakelijk!

gemarineerde broccoli