Frittata met courgette

Nodig (voor 4 personen): 1 courgette (geraspt), 250g champignons (in sneetjes gesneden), 8 eieren, 40g parmezaan (geraspt), 300ml melk, peper & zout, olijfolie

Bereiding:
– Verwarm de olijfolie in een grote pan.
– Voeg er de champignons aan toe en kruid met peper en zout.
– Haal zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Je kan een zeef gebruiken en daar de
courgette in laten uitlekken, of je kan ‘m uitpersen in een propere vaatdoek.
– Voeg de courgette toe aan de champignons. Laat even bakken.
– Meng de eieren, melk, peper, zout en 30g van de parmezaan.
– Voeg toe aan de courgette-mengeling.
– Strooi er de rest van de parmezaan erover.
– Laat 10 minuten op een zacht vuurtje staan. Je kan (als je pan in de oven mag) de
pan 5 minuten in de oven zetten en de grill opzetten. Zo krijg je een bruin korstje.

Tips:
– Voeg er verse kruiden aan toe (basilicum, peterselie,…)
– Schrap de parmezaan en voeg er citroensap en feta aan toe.

Frittata courgette champignons