Frittata met paksoi

Nodig: 1 grote paksoi (in fijne stukjes), 120 gr verse spinazie of andijvie, 1 ui, 1 teentje look, 120 gr ricotta, 6 eieren, geklutst, 40 gr geraspte kaas (gruyère, parmezaan,…), olijfolie, peper & zout, verse kruiden naar keuze (Japanse bergpeterselie, koriander, dille, bieslook,…)

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 185°c.
– Giet een scheutje olijfolie in een grote pan en stoof de ui zachtjes aan.
– Voeg de stukjes paksoi toe en stoof deze gedurende 3 minuten zacht.
– Haal de pan van het vuur en voeg er de spinazie of andijvie aan toe.
– Meng het goed onder de paksoi.
– Breng de inhoud van de pan over in een ovenschaal.
– Verspreid de ricotta over de groenten.
– Kluts de eieren en kruid af met peper en zout. Voeg er nog verse kruiden aan toe zoals bieslook en peterselie. Strooi er de geraspte kaas over.
– Zet de schaal ongeveer 25-30 minuten in de oven.
– Als de frittata goudbruin gebakken is, dan is die gaar.
– Serveer met een fris slaatje.

Smakelijk!

Tip:
Voeg er nog kleine gekookte kippenblokjes aan toe.