Wie zijn wij

Stadsboerderij Antwerpen is een samenwerking tussen boeren, vrijwilligers, trefpunten en consumenten gebaseerd op wederzijds respect en engagement. Wij samen zijn de boerderij. De boerderij is Wilrijk is het centrale trefpunt.

De Stadsboerderij Antwerpen heet iedereen welkom!

Initiatiefnemer Pieter
 Pieter: “We moeten gewoon een ander voedselsysteem bouwen van de grond op - letterlijk radicaal. Gebaseerd op wederzijds respect tussen boer en burger. En hoe beter dit respect vormgeven dan rond lekker, vers, eerlijk, lokaal, seizoensgebonden en bovenal duurzaam eten? Je wordt wat je eet, en dat is een hard feit. En eten wordt dus bewustzijn - of niet. Wij leveren met ons lokaal duurzaam model gebaseerd op samenwerking onze bijdrage waardoor we verder raken op deze weg waarop wij en anderen weer verder kunnen bouwen.”

Pieter is burgerlijk ingenieur en studeerde ook wijsbegeerte. Na een ‘klassieke’ carrière als strategieadviseur en bedrijfsleider richtte hij in 2008 Greenmarx op. Intussen is dit bedrijf uitgegroeid tot multi-sectorieel initiatiefnemer en ontwikkelaar van duurzame projecten en ondernemingen.