Receptentip 9 februari

DSC_0037-710x380-710x380Gevulde appels

Wat heb je nodig (voor 4 appels):
4 appels
1/2 rode kool
4 el appel azijn
handvol gedroogde cranberry’s
1 cm verse gember, geraspt
peper
zout
1 tlsesamzaadjes
1/2 tl paprikapoeder
olijfolie

Zo maak je het:
– Rasp de rode kool fijn en doe in een kookpot.
– Zet op een laag vuurtje en giet er een beetje water over. Laat sudderen tot alles zacht wordt.
– Hol de appels uit. Snijd het binnenste van de appel fijn en voeg de helft aan de rode kool toe. Gooi de hoedjes van de appels nog niet weg.
– Voeg er peper, zout, paprikapoeder, de cranberry’s en de azijn aan toe.
– Laat 20 minuten sudderen. Voeg er daarna de geraspte gember aan toe.
– Vul de appels met de rode kool en zet er het hoedje op.
– Giet een beetje olijfolie in een ovenschotel en zet de appels in een voorverwarmde oven van 180°C.
– Bak de appels 35-40 minuten. Bedruip de appels regelmatig met het vocht dat in de ovenschotel ligt.
– Serveer met geroosterde walnoten.

Smakelijk!