Courgettespaghetti

Vervang pasta door reepjes courgette

Liever geen witte pasta/spaghetti meer eten bestaande uit simpele koolhydraten en suikers? Je kunt witte pasta natuurlijk vervangen door spelt/quinoa/boekweit pasta, maar ook door groenten zoals courgette. Zo lijkt het net of je pasta eet, maar ondertussen krijg je een extra portie groenten binnen!

Isabelle van Trefpunt De Dikke Kat maakte dit heerlijke recept met courgettespaghetti. Ze vergat helaas een foto te nemen, maar haar recept spreekt ook zonder foto tot de verbeelding.

Nodig (voor 4 personen): 1 gigantische courgette, 2 rode paprika’s, 2 avocado’s, 1 mango, een handvol verse erwten (voor fun), 1 blik kokosmelk, look (hoeveelheid naar keuze), 1 ui, gember, verse koriander, currypoeder, peper en zout, indien gewenst, kippenfilet (hoeveelheid naar keuze)

Bereiding: 
– De courgette in spaghetti slierten raspen (dit kan eventueel met behulp van een spirooli of een juliennesnijder, maar lukt ook zo).
– De courgettesliertjes in een gesloten stoommand garen in de microgolf (ca 4 minuten op 750w).
– Schil de gember, schil en ontpit de avocado, pel de look. Mix deze met de kokosmelk, peper en zout en zet even opzij.
– Schil de paprika’s en snijd in blokjes.
– Schil en snipper de ui.
– Doe olijfolie in een pot en fruit daarin de ui en de paprika. Wanneer de paprika mals wordt, voeg je het gemixte mengsel toe.
– Het handvol verse erwten koken tot ze beetgaar zijn. Laten uitlekken en aan de saus voegen.
– Schil de mango en snijd in blokjes.
– Indien je het gerecht met kip maakt, de kippenfilet in blokjes snijden, kruiden met kippenkruiden en bakken in de pan. De kip in de saus doen.
– De mango in het bakvocht van de kippenfilet (of gewoon in boter)  bakken en daarna aan de saus voegen.
– Afkruiden met curry en eventueel nog extra gember en verse koriander.
– Als de saus te dik is, voeg er dan extra kokosmelk of gewoon room, toe. Vergeet niet te proeven en verder af te kruiden naar smaak.
courgette-spaghetti-2