Clubsandwich met boerenkool

Sandwich met een twist!


Nodig (voor 2 personen): 
6-8 grote bladeren van een boerenkool, 6 toastboterhammen (je kan ook voor een gewone boterham kiezen), 10-12 zongedroogde tomaatjes, 5 eieren, 4 sneetjes ham, mosterd, peper, zout, olijfolie

Bereiding:
–  Knip de bladeren van de stengels. Dit is een snelle manier om er fijne stukjes van te maken. Je kan ze er uiteraard ook afsnijden.
–  Masseer de bladeren. Zo krijgen ze een zachtere structuur.
–  Klop de eieren los en voeg er peper en zout aan toe.
–  Meng de eieren met de boerenkool.
–  Zet een pan met olijfolie op het vuur. Als deze goed warm is kan je de eieren en boerenkool eraan toevoegen.
–  Smeer ondertussen één boterham met mosterd en 2 sneetjes ham. Leg er een andere boterham op. Leg op deze boterham ongeveer 5 à 6 zongedroogde tomaatjes.
–  Tot slot leg je de helft van het gebakken ei op de tomaatjes en sluit je af met een 3e boterham. Steek voor de stevigheid nog een satéstokje door.

Tip: Nog wat bladeren van de boerenkool over? Is heerlijk in de soep met een beetje prei en tomaten! 

IMG_6758