Brownie met rode bietjes

Nodig: 2 grote (of 3 kleine) bieten, 60g pure chocolade (70%), 20g cacaopoeder, 60g bloem, 100g kokosbloesemsuiker, 100g rietsuiker, 75g boter, 2 eieren

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200°C.
– Smelt de chocolade met de boter op een laag vuurtje.
– Kook de bieten in hun schil tot je er gemakkelijk in kan prikken met een vork. Laat ze even afkoelen en haal dan de schil eraf (dat gaat erg gemakkelijk wanneer ze gekookt zijn).
– Mix de bieten tot een fijne puree.
– Meng de chocolademengeling met de riet- en kokosbloesemsuiker en voeg er ook het cacaopoeder aan toe.
– Meng er één voor één de eieren onder.
– Voeg er de puree van rode biet aan toe.
– Zeef de bloem en voeg deze ook toe aan het beslag.
– Leg een bakpapiertje in een bakvorm en giet het beslag er voorzichtig in.
– Zet het 25-30 minuten in de oven. Wanneer je er met een vork in prikt, moet die er proper weer uitkomen. Dan is je brownievorm klaar. Laat even afkoelen op een rooster, en snijd dan in vierkanten.

Smakelijk!

Tip:
Je kan de brownies afwerken met gezeefde bloemsuiker of gezeefd cacaopoeder! Of voeg een handvol walnoten toe aan het beslag.

Brownies met rode biet