Bloemkoolpizza met rucola

Nodig: 1 bloemkool, 30g geraspte parmezaan + enkele schilfers voor de afwerking, 1 halve fles tomatensaus, 2 eieren, 100 gr rucola, 2el oregano, 1tl chilivlokken, 80g paneermeel, olijfolie, peper & zout

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180°C.
– Mix de bloemkool in een blender (geen harde stukken, enkel de bloemkoolroosjes).
– Doe de bloemkool in een kom en voeg er paneermeel, geraspte parmezaan, oregano, de eieren, chili, peper en zout aan toe. Meng goed onder elkaar.
– Neem een bakplaat met bakpapier. Schep er het mengsel op en vorm een pizzabodem. Zet 20 minuten in de oven.
– Haal de bloemkoolkorst uit de oven.
– Besmeer met de tomatensaus en eventueel enkele ringen ui.
– Zet opnieuw in de oven voor 10 minuten.
– Leg er verse rucola op en strooi er enkele schilfers parmezaan over. Druppel er nog een beetje olijfolie over en serveer!

Tip: Binnenkort kan je weer smullen van verse aubergines en courgettes van de boerderij, deze kan je heel makkelijk in schijfjes op je pizza met bloemkoolkorst leggen, vlak voor die de tweede keer de oven in gaat. Werk af met kerstomaatjes.Bloemkoolpizza