Bloemkoolcouscous met curry

Bloemkoolcouscous met curry

Zoals gisteren beloofd, hier een receptje gemaakt op maat van de tweedekeus biobloemkool die je gisteren in het pakket kreeg.

bloemkoolcouscous

Ingrediënten (voorgerechtje voor 2 personen):

– Halve bloemkool

– 2 tl currypoeder

– 40 gr pompoenpitten

bloemkoolcouscous– 100 gr feta

– 100 gr spinazie

– 2 el olijfolie

– peper

– zout

– verse kruiden (peterselie, koriander,…)

– 1 tl chilipoeder

Zo maak je het:

– Rasp de bloemkool of doe in een blender. Als je de blender gebruikt moet je blenden tot je een grove couscousstructuur bekomt. Doe in een kom.

– Rooster de pompoenpitten met het chilipoeder in een hete pan.

– Snijd de spinazie in kleine reepjes.

– Voeg de pompoenpitten en de spinazie toe aan de couscous. Meng onder elkaar.

– Kruid af met peper, zout, verse kruiden en curry. Voeg ook de olijfolie toe.

– Roer goed en serveer in kleine kommetjes. Brokkel er de feta over.

Ook lekker als bijgerechtje bij een BBQ

Smakelijk!