Andijviesalade met radijsjes

Lekker als bijgerechtje of lunch voor 2

Nodig: 1 krop andijvie, 10 radijsjes, handvol hazelnoten, handvol verse peterselie, 1 el mosterd, 2 el (frambozen) wijnazijn, 4 el look-olijfolie (indien je dit niet hebt voeg je aan je olijfolie nog een geperst teentje look toe), peper & zout

Bereiding
Dressing:
– Meng de olie, de azijn, de mosterd, peper en het zout onder elkaar.
– Zet eventjes opzij.

De salade:
– Maak de andijvie schoon en leg de bladeren in een vergiet. Was even en knip daarna met een schaar de bladeren in kleinere stukjes.
– Snijd de radijsjes in fijne schijfjes.
– Hak de hazelnoten in grove stukken
– Meng alles onder elkaar.
– Voeg er de dressing aan toe.
– Werk af met de verse peterselie.

Tips:
– Lekker met wat knapperig gebakken spek.
– Geen zin in een mosterddressing? Maak een heerlijke pesto van het groen van de
radijsjes!

Andijviesalade