Aardappelschotel met wortelpeterselie

Nodig (3-4personen): 750 gr rode aardappelen, 5-6 stuks wortelpeterselie, 2 rode uien, olijfolie, peper, zout, pikante paprikapoeder, 1 teen look, 5-6 takjes rozemarijn

Bereiding:
–  Verwarm de oven voor op 200°C
–  Was de aardappelen en snijd ze in 2 of in 4 stukjes.
–  Sprenkel wat olijfolie in een grote ovenschotel. Schik de aardappelen in de schotel.
–  Snijd de ajuinen in grove stukken en verdeel ze over de aardappelen. Doe hetzelfde met de wortelpeterselie (deze kan je beter eerst schillen).
–  Sprenkel er de kruiden, fijngesneden look en wat olijfolie over. Meng alles goed met de handen.
–  Werk af met takjes rozemarijn.
–  Zet 35-40 minuten in de oven.
–  Serveer (eventueel) met kip of kalkoen.

Tip: Vervang de rozemarijn door tijm. Beide kan natuurlijk ook!

wortelpeterselie