Nodig (3-4personen): 750 gr rode aardappelen, 5-6 stuks wortelpeterselie, 2 rode uien, olijfolie, peper, zout, pikante paprikapoeder, 1 teen look, 5-6 takjes rozemarijn
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200°C
– Was de aardappelen en snijd ze in 2 of in 4 stukjes.
– Sprenkel wat olijfolie in een grote ovenschotel. Schik de aardappelen in de schotel.
– Snijd de ajuinen in grove stukken en verdeel ze over de aardappelen. Doe hetzelfde met de wortelpeterselie (deze kan je beter eerst schillen).
– Sprenkel er de kruiden, fijngesneden look en wat olijfolie over. Meng alles goed met de handen.
– Werk af met takjes rozemarijn.
– Zet 35-40 minuten in de oven.
– Serveer (eventueel) met kip of kalkoen.
Tip: Vervang de rozemarijn door tijm. Beide kan natuurlijk ook!