2 x knolselder voor de boterham

Hummus van knolselder

Nodig: 350 gr geweekte kikkererwten, 1 teentje look, 4 el olijfolie, 1 grote el tahin (=sesampasta), sap van halve citroen, 300 gr knolselder + 150 ml kookvocht van de knolselder, 1 koffielepel venkelzaad, 2 koffielepels oregano, peper, zout

Ik heb ervoor gekozen om de kikkererwten zelf te weken. Als je deze zelf weekt geven ze veel meer smaak in de hummus. Als je ook voor deze methode kiest moet je de kikkererwten eerst een volledige nacht laten weken + 1 uur aan goed laten koken.

Bereiding:
–  Snijd de knolselder in fijne stukjes en kook in ongeveer 250 ml water. Laat 10 minuten koken.
–  Meng ondertussen de kikkererwten met de look, olijfolie, tahin en het citroensap in een blender. Je kan ook met een mixer werken.
–  Wanneer de knolselder gaar is voeg je deze toe aan de hummus. Let op! Bewaar het kookvocht.
–  Voeg ongeveer 150 ml kookvocht toe. Dit kan naar smaak meer of minder zijn.
–  Kruid goed af met venkelzaad, oregano, peper en zout. Je mag hier best wat peper aan toevoegen! Proef regelmatig tijdens het kruiden.
–  Je kan het afwerken met extra toppings zoals sesamzaadjes of nootjes.

Tip: Je kan het ook warm serveren!
Tip: Vervang de citroensap door limoen.

Knolselderslaatje

Nodig: 400gr geraspte knolselder, 3 el mayonaise, 2 tl mosterd, oregano, peper, zout

Bereiding:
–  Meng alles goed onder elkaar.
–  Heerlijk met worteltjes en bieslook als topping.

Tip: Je kan het slaatje tot een hoger niveau brengen door er stukjes appel, enkele eetlepels yoghurt en een beetje appelazijn aan toe te voegen. Werk af met walnoten. 

knolselderspread